3, 2, 1… GO! Buha lanceert de nieuwe club De Troepers! Een club met kinderen van 8 tot en met 12 jaar die samen met Ziv en Zia zorgen voor een mooie en schone gemeente door zwerfafval op te ruimen. Er worden uitdagende challenges, winacties en evenementen georganiseerd voor de kinderen die lid zijn van deze club.

Een vliegende start

Op zaterdag 20 januari was de lancering op het plein voor het gemeentehuis. De eerste trotse Troepers namen hun veiligheidshesje én een mooi cadeautje in ontvangst bij wethouder Rens Steintjes en de Buha collega’s. Voor één Troeper had wethouder Rens Steintjes een speciaal cadeau omdat ze zich zo razendsnel had aangemeld.

Troepers verzamelen

Je ziet ze dan ook regelmatig lopen met een geel hesje, vuilniszak, handschoenen en een prikker. Niemand zit op zwerfafval te wachten en het is ontzettend slecht voor de natuur. De Troepers zijn dan ook echte superhelden! Buha helpt de Troepers op weg door ze materialen te geven en te zorgen dat hun verzamelde afval wordt opgehaald. Daarnaast verzint Buha allerlei leuke dingen om zwerfafval opruimen nóg leuker te maken.

Word ook een Troeper!

Wil jij samen met andere kinderen aan de slag om je buurt schoon te houden én meedoen met leuke challenges, winacties en evenementen? Overleg dan met je ouders en vraag of ze je aanmelden door te mailen naar troepers@buha.nl. Nadat je je hebt aangemeld krijg je ieder kwartaal een nieuwsbrief, voldoende materialen om goed en veilig op te kunnen ruimen en uitleg over hoe we je verzamelde afval komen ophalen. Meer informatie is te vinden op de pagina over de Troepers.

Samen maken we Doetinchem de schoonste gemeente van het heelal!