Na een dodelijk verkeersongeval willen nabestaanden vaak een bermmonument of gedenkteken langs de openbare weg plaatsen. In de gemeente Doetinchem is dat mogelijk na overleg met Buha. Buha is verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en handhaving van en in de openbare ruimte van de gemeente Doetinchem. Om de veiligheid van weggebruikers te garanderen, zijn er regels waaraan nabestaanden zich moeten houden bij het plaatsen van een bermmonument of gedenkteken. 

Waarom zijn er regels voor het plaatsen van bermmonumenten en gedenktekens?

De gemeente houdt rekening met zowel de emoties en gevoelens van de nabestaanden als die van de overige weggebruikers en omwonenden. Daarom zijn er regels over bijvoorbeeld de grootte en de precieze plek van het monument. Ook mag het bermmonument of gedenkteken geen belemmering zijn bij het beheer en onderhoud van de weg.

Wat zijn de regels voor het plaatsen van bermmonumenten en gedenktekens?

Ga naar de beleidsregels voor het plaatsen van bermmonumenten of gedenktekens in de gemeente Doetinchem door op onderstaande knop te klikken:

Beleidsregels bermmonumenten en gedenktekens langs de openbare weg (overheid.nl)

Wat moet ik doen als ik een bermmonument of gedenkteken in de gemeente Doetinchem wil plaatsen?

Wanneer u een bermmonument of gedenkteken langs de weg in de gemeente Doetinchem wilt plaatsen, kunt u per e-mail of telefonisch contact opnemen met Buha.