Tussen de landerijen en weelderige bossen ligt begraafplaats Slangenburg. Met het cirkelvormige en natuurlijke ontwerp vormt de begraafplaats een intiem en sfeervol geheel.

Historie

Eind van de jaren 60 was er ruimtegebrek op begraafplaats Loolaan in Doetinchem. Bij de planvorming voor een nieuwe begraafplaats ging men opzoek naar een geschikte locatie  tussen Gaanderen en Doetinchem. Uiteindelijk is de keuze gevallen op begraafplaats Slangenburg. In april 1977 is het bestemmingsplan vastgesteld.

Ontwerp

Het ontwerp van begraafplaats Slangenburg komt van tuin- en landschapsarchitect G.R. Hollema te Rolde. Het ontwerp bestaat uit cirkelvormige ruimten met graven. In het midden van elke cirkel is een zitgelegenheid. Een vooruitstrevende keuze voor die tijd. Veel begraafplaatsen worden immers gekenmerkt door lange rijen graven. Begraafplaats Slangenburg is ruim 5 ha groot (exclusief parkeerterrein, voorterrein en crematorium) Er is ruimte voor circa 2000 reguliere graven en 900 urnengraven. 

Ceremoniepaviljoen

Op dit moment is Buha bezig met de bouw van een ceremoniepaviljoen waar nabestaanden in een groene en sfeervolle omgeving afscheid kunnen nemen van een dierbare. Medio 2024 is de bouw gereed. Bij uitvaarten op begraafplaats Slangenburg en Natuurbegraafplaats Slangenburg kunt u vanaf dan gebruikmaken van dit gebouw.

Dela

Op de begraafplaats bevindt zich ook het crematorium van Dela. Buha en Dela werken in hun dienstverlening samen met als doel een betekenisvol afscheid.

Tarieven begraafplaatsen Slangenburg, Loolaan en Kommendijk

Wanneer u een overledene wilt laten begraven op een gemeentelijke begraafplaats, betaalt u voor drie zaken:

  • Begraafrechten: begraafrechten betaalt u eenmalig om de overledene te mogen begraven.
  • Grafkosten: grafkosten betaalt u om voor een bepaalde periode rechthebbende van een graf te zijn.
  • Onderhoudskosten: onderhoudskosten betaalt u voor het onderhouden van de begraafplaats. Buha zorgt voor het onderhouden van wegen, paden, beplanting, gebouwen e.d. Het onderhouden van het graf en het gedenkteken valt niet onder deze kosten.

Begraven

Maandag tot en met vrijdag€ 1.022,-
Zaterdag€ 2.044,-

Bijzetten van urn

Maandag tot en met vrijdag€ 130,-
Zaterdag€ 260,-

Graf- en onderhoudskosten

De bedragen in onderstaande tabel zijn de totaalbedragen van de graf- en onderhoudskosten. De grafkosten en onderhoudskosten betaalt u afzonderlijk van elkaar.

Periode1-persoonsgraf2-persoonsgrafUrnengraf
10 jaar€ 1.453,- € 766,- 
20 jaar€ 2.496,-€ 3.047,-€ 1.165,-
Verlenging 5 jaar€ 705,-€ 705,-€ 300,-
Verlenging 10 jaar€ 1.396,-€ 1.396,-€ 595,-
Verlenging 20 jaar€ 2.764,-€ 2.764,-€ 1.176,-

Diversen

Schoonmaken van een graf, vier keer per jaar (op verzoek) € 150,-
Urn uit graf€ 140,-
Urn uit urnengraf€ 70,-
Tweedekanssteen€ 1.500,-

Tijdens de begrafenis

Boskapel incl. dekens, windlichten en extra stoelen (begraafplaats Slangenburg)€ 595,-
Loopkoets (begraafplaats Slangenburg)€ 0,-

Algemene vragen over de begraafplaatsen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over één van de begraafplaatsen in Doetinchem? Neem dan contact op met het telefoonnummer (0314) 377 444 of mail naar begraafplaatsen@buha.nl. Kijk voor onze openingstijden op de pagina Contact en openingstijden.

Een begrafenis of bijzetting plannen

Wilt u een begrafenis of bijzetting plannen? Dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar het telefoonnummer (0314) 646579. Dit telefoonnummer is 24 uur per dag zeven dagen per week bereikbaar.

Als u kiest voor een graf op één van de gemeentelijke begraafplaatsen dan vult u het digitale formulier Aanvraag begrafenis of bijzetting in. De beheerder van de begraafplaats neemt contact met u op om het formulier samen door te spreken.

Digitaal formulier Aanvraag begrafenis of bijzetting

Een crematie plannen

Voor het plannen van crematies belt u DELA op het telefoonnummer (0314) 345 774. Wilt u een begrafenis inplannen met daarbij een afscheid in het crematorium, dan neemt u met beide partijen contact op.

Een uitvaart op begraafplaats Slangenburg

  • In de zomerperiode kunt u de boskapel aan de rand van de natuurbegraafplaats huren. Deze kleedt Buha voor u aan met dekens, stoelen en windlichten
  • Voor het vervoer van de kist naar het graf kunt u gebruikmaken van een rijdende baar of een loopkoets.
  • Er is een voorloper beschikbaar
  • Er is ruime voldoende parkeergelegenheid
  • Voor mensen die slecht ter been zijn, staan bij de ingang rolstoelen en is een elektrokar beschikbaar.
foto boskapel

Tweedekansstenen

Een tweedekanssteen is een hergebruikt grafmonument. Dit zijn grafstenen die in plaats van te worden vernietigd, geschikt zijn gemaakt voor hergebruik.  De tweedekansstenen liggen gepresenteerd op begraafplaats Loolaan. Kijk op de pagina Tweedekanssteen voor meer informatie.

Adres en openingstijden

Begraafplaats Slangenburg
Nutselaer 4 
7004 HJ Doetinchem 
(0314) 377 444