Luiers incontinentiemateriaal en medicinaal afval mogen in de container voor restafval. Voor inwoners met veel van dit afval zou het aantal ledigingen (eens per vier weken) daardoor onvoldoende kunnen zijn. Is dat bij u het geval? Dan kunt u een aanvraag doen om gebruik te maken van de 'bijzondere regeling voor luiers, incontinentiemateriaal en medicinaal afval'. Op deze pagina beschrijven we de voorwaarden en mogelijkheden

Bijzondere regeling luiers

U komt voor de bijzondere regeling voor luiers in aanmerking wanneer u twee kinderen jonger dan zes jaar hebt. Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt u een afvalpas voor een ondergrondse container of extra ledigingen op uw huidige afvalpas. Hiermee kunt u vier keer per maand een zak luiers (60 liter) gratis aanbieden in een ondergrondse restafvalcontainer bij u in de buurt. Voor uw overige restafval betaalt u de vastgestelde tarieven.

Bijzondere regeling incontinentiemateriaal

Voor de bijzondere regeling incontinentiemateriaal dient u een aanvraag te doen. Wij nemen contact met u op om te overleggen wat in uw situatie de beste oplossing is.

Bijzondere regeling medisch afval

Voor de bijzondere regeling medisch afval dient u een aanvraag te doen. Wij nemen contact met u op om te overleggen wat in uw situatie de beste oplossing is.

Aanvragen

Als u gebruik wilt maken van één van bovenstaande regelingen vult u het u het aanvraagformulier in.

Ga naar het aanvraagformulier(externe link)

Contact met ons opnemen

Voor meer informatie of vragen over de bijzondere regeling kunt u contact met ons opnemen.