Luiers incontinentiemateriaal en medicinaal afval mogen in de container voor restafval. Voor inwoners met veel van dit afval zou het aantal ledigingen (eens per vier weken) daardoor onvoldoende kunnen zijn. Is dat bij u het geval? Dan kunt u een aanvraag doen om gebruik te maken van de 'bijzondere regeling voor luiers, incontinentiemateriaal en medicinaal afval'. Op deze pagina beschrijven we de voorwaarden en mogelijkheden

Bijzondere regeling luiers

U komt voor de bijzondere regeling in aanmerking wanneer u twee kinderen jonger dan zes jaar hebt. Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt u een pasje voor een ondergrondse container. Hiermee kunt u gratis luiers storten, met een limiet van vier stortingen per vier weken. Uiteraard mag u daarnaast uw grijze container maandelijks laten legen op de reguliere ophaaldagen.

Bijzondere regeling incontinentiemateriaal

Voor de bijzondere regeling incontinentiemateriaal dient u een aankoopbon bij te voegen of een verklaring van een arts waarin verklaard wordt dat u veel incontinentiemateriaal hebt. Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd, nemen wij contact met u op om samen vast te stellen wat in uw situatie de beste oplossing is.

Bijzondere regeling medicinaal afval

Voor de bijzondere regeling medicinaal afval dient u een verklaring van een arts bij te voegen waarin verklaard wordt dat u veel medicinaal afval hebt. Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd, nemen wij contact met u op om samen vast te stellen wat in uw situatie de beste oplossing is.

Aanvragen

Als u gebruik wilt maken van deze regeling vult u het aanvraagformulier in

Contact met ons opnemen

Voor meer informatie of vragen over de bijzondere regeling kunt u contact met ons opnemen.