In verband met Kerstmis en Nieuwjaarsdag zijn er enkele aanpassingen in de afvalinzameling en openingstijden van Buha. 

Aangepaste openingstijden Buha brengpunt

 • Op woensdag 20 december is het brengpunt geopend van 8.30 tot 14.45 uur.
 • Op maandag 25 en dinsdag 26 december is het brengpunt de hele dag gesloten.
 • Op maandag 1 januari is het brengpunt de hele dag gesloten.

Verder is het Buha brengpunt geopend op de reguliere openingstijden (van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Bereikbaarheid en openingstijden kantoor

Op woensdag 20 december is ons kantoor geopend en zijn we telefonisch bereikbaar tot 14.45 uur. Op maandag 25 december, dinsdag 26 december en maandag 1 januari is ons kantoor de hele dag gesloten. We zijn op die dagen niet telefonisch bereikbaar.

Meldingen kunnen buiten onze openingstijden digitaal worden doorgegeven via www.buha.nl/melding. Ziet u iets in de openbare ruimte dat direct gevaar oplevert? Neem dan contact op met de politie. 

Afvalinzameling gemeente Doetinchem

Eerste en tweede kerstdag – 25 en 25 december

 • Adressen waar de inzameldag van restafval (grijs) op maandag 25 december valt, kunnen hun container aan de straat zetten op zaterdag 23 december voor 7.30 uur. 
 • Adressen waar de inzameldag van papier (blauw) op dinsdag 26 december valt, kunnen hun container aan de straat zetten op zaterdag 23 december voor 7.30 uur. 
 • Adressen waar de inzameldag van restafval (grijs) op dinsdag 26 december valt, kunnen hun container aan de straat zetten op zaterdag 30 december voor 7.30 uur. 
 • Adressen waar de inzameldag van zakken met PBD afval op maandag 25 december valt, kunnen hun zakken aan de straat zetten op vrijdag 22 december voor 7.30 uur. 

Nieuwjaarsdag – 1 januari

 • Adressen waar de inzameldag van GFT+E (groen) op maandag 1 januari valt, kunnen hun container aan de straat zetten op zaterdag 6 januari voor 7.30 uur. 
 • Adressen waar de inzameldag van papier (blauw) op maandag 1 januari valt, kunnen hun container aan de straat zetten op woensdag 3 januari voor 7.30 uur. 
 • Adressen waar de inzameldag van zakken met PBD afval op maandag 1 januari valt, kunnen hun zakken aan de straat zetten op dinsdag 2 januari voor 7.30 uur. 

Afvalinzameling gemeente Oude IJsselstreek

Eerste en tweede kerstdag – 25 en 25 december

 • Adressen waar de inzameldag van GFT+E (groen) of papier (blauw) op maandag 25 december valt, kunnen hun container aan de straat zetten op zaterdag 23 december voor 7.00 uur.
 • Adressen waar de inzameldag van papier (blauw) op dinsdag 26 december valt, kunnen hun container aan de straat zetten op woensdag 27 december voor 7.00 uur.
 •  Adressen waar de inzameldag van GFT+E (groen) op dinsdag 26 december valt, kunnen hun container aan de straat zetten op zaterdag 30 december voor 7.00 uur.

Nieuwjaarsdag

 • Adressen waar de inzameldag van restafval (grijs) op maandag 1 januari valt, kunnen hun container aan de straat zetten op zaterdag 6 januari voor 7.00 uur.
 •  Adressen waar de inzameldag van GFT+E (groen) op maandag 1 januari valt, kunnen hun container aan de straat zetten op woensdag 3 januari voor 7.00 uur.

Alle aangepaste inzameldagen zijn ook terug te vinden op www.mijnafvalwijzer.nl en in de Afvalwijzer app.

Afsluiting afvalbakken en ondergrondse papiercontainers tijdens jaarwisseling

Enkele dagen voor de jaarwisseling worden in de gemeente Doetinchem een aantal afvalbakken en ondergrondse containers voor papier afgesloten. In de dagen na Oud en nieuw worden deze weer geopend. Kijk daarom voordat u oud papier wegbrengt of de container geopend is. Plaats oud papier niet bij de afgesloten ondergrondse containers. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren.

Buha wenst u fijne kerstdagen en een gezond en mooi 2024!