In de gemeente Doetinchem vindt u verschillende soorten verzamel- en ondergrondse afvalcontainers. De containers voor glas (geel), papier (blauw) en textiel (paars) kunnen gebruikt worden door alle inwoners. De containers voor restafval kunnen alleen gebruikt worden door inwoners met een afvalpas. Met een afvalpas kunt u één ondergrondse restafvalcontainer in de buurt van uw woning gebruiken voor het inwerpen van zakken met fijn restafval. De ondergrondse restafvalcontainers zijn bedoeld voor inwoners van hoogbouwwoningen zonder tuin die geen eigen containers of inpandige containerruimtes hebben. 

Schoon en netjes

Het is verboden om afval rond een verzamel- of ondergrondse container neer te zetten. Hiervoor kunt u een proces-verbaal krijgen. Oude huisraad die niet in een container past kunt u gratis laten ophalen door of zelf wegbrengen naar Kringloop Aktief, zelfs wanneer het niet meer bruikbaar, incompleet of kapot is. Overig afval dat hergebruikt kan worden (papier, tuinafval, KCA, hard plastic e.d.) kunt u gratis inleveren bij het Buha brengpunt. Grof huishoudelijk restafval dat niet kan worden hergebruikt (zoals bouw- en sloopafval) kunt u tegen betaling inleveren bij het Buha brengpunt.

Storing?

Is de verzamel- of ondergrondse container vol of gaat hij niet open? Neem dan contact met ons op.

Beetje bij beetje

Bij de ondergrondse containers is het beter om regelmatig kleine hoeveelheden te storten dan in één keer een volle vuilniszak. Zo voorkomt u dat de ondergrondse container verstopt raakt. De afvalpas is alleen bedoeld om de container te openen. Uw stortingen worden niet bijgehouden en dit kost u dus geen geld. Dit verandert per 1 januari 2022. Hier ontvangt u een brief over.

Waar staan de ondergrondse containers?

Kijk op de kaart voor de plaatsen van de ondergrondse containers. U kunt op de kaart een locatie aanwijzen. De kaart geeft binnen een straal van 1 kilometer aan waar de containers staan. De containers komen (genummerd) aan de rechterzijde tevoorschijn in het scherm. Klikt u een container aan dan zijn de gegevens van deze container zichtbaar, bijvoorbeeld type: glas, papier of textiel.

Afvalpas

In een nieuwbouwwoning krijgt u de eerste afvalpas gratis. Gaat u verhuizen dan blijft de afvalpas achter in de woning. Bent u de afvalpas kwijt of is deze niet meer te gebruiken door een beschadiging? Bij Buha (Havenstraat 80, Doetinchem), kunt u een nieuwe pas kopen voor €13,60. Bekijk hier de openingstijden. Vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Luiers, incontinentiemateriaal en medicinaal afval

Voor inwoners met veel luierafval, incontinentiemateriaal en/of medicinaal afval zou de maandelijkse lediging van de rolcontainer voor restafval niet voldoende kunnen zijn. Zij kunnen een aanvraag doen om gebruik te mogen maken van de verzamel- of ondergrondse restafvalcontainers. Kijk voor meer informatie op de pagina over de bijzondere regeling voor luiers, incontinentiemateriaal en medicinaal afval.