Past die enorme berg tuinafval niet meer in je GFT+E (groente-, fruit- en tuinafval + etensresten) container? Dan kun je het op twee plaatsen gratis inleveren: het Buha brengpunt aan de Roerstraat in Doetinchem en het extra Buha brengpunt voor tuinafval aan Pierikstraat 16 in Gaanderen (iedere zaterdag open vanaf 20 maart tot en met 20 november 2020).

Openingstijden

Het Buha brengpunt aan de Roerstraat in Doetinchem is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 15.00 uur. Vanaf zaterdag 20 maart tot en met 20 november 2021 is het Buha brengpunt voor tuinafval in Gaanderen iedere zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur geopend. In de wintermaanden wordt het brengpunt in Gaanderen gesloten. Bij beide brengpunten geldt legitimatieplicht: je moet een geldig legitimatiebewijs laten zien waarmee je kunt aantonen dat je uit de gemeente Doetinchem komt.

Wat mag je brengen?

Tuinafval is organisch afval uit je tuin. Denk hierbij aan bladafval, gemaaid gras en snoeiafval van bomen of struiken en coniferen. Van al het GFT+E dat Buha inzamelt wordt compost gemaakt. Als je tuinafval brengt is het daarom belangrijk dat dit niet vervuild is met afval dat niet te composteren is (bijvoorbeeld zand, aarde, stammen, tegels of bielzen). Lees waar je terecht kunt met je overige grof huishoudelijke afval.