Past die enorme berg tuinafval niet meer in uw GFT+E (groente-, fruit- en tuinafval + etensresten) container? Dan kunt u het op twee plaatsen gratis inleveren: het Buha brengpunt aan de Roerstraat in Doetinchem en het extra Buha brengpunt voor tuinafval aan Pierikstraat 16 in Gaanderen (iedere zaterdag open vanaf 4 maart tot en met 25 november 2023).

Openingstijden

Het Buha brengpunt aan de Roerstraat in Doetinchem is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 15.00 uur. Vanaf zaterdag 4 maart tot en met 25 november 2023 is het Buha brengpunt voor tuinafval in Gaanderen iedere zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur geopend. In de wintermaanden is het brengpunt in Gaanderen gesloten. Bij beide brengpunten geldt legitimatieplicht: u moet een geldig legitimatiebewijs laten zien waarmee u kunt aantonen dat u uit de gemeente Doetinchem komt.

Wat mag u brengen?

Tuinafval is organisch afval uit uw tuin. Denk hierbij aan bladafval, gemaaid gras en snoeiafval van bomen of struiken en coniferen. Van al het GFT+E dat Buha inzamelt wordt compost gemaakt. Als u tuinafval brengt is het daarom belangrijk dat dit niet vervuild is met afval dat niet te composteren is (bijvoorbeeld zand, aarde, stammen, tegels of bielzen). Lees op de pagine over grof huishoudelijk afval waar u terecht kunt met uw overige afval.