Het is herfst! Buha heeft daarom bladkorven geplaatst in de gemeente Doetinchem. Daarnaast rijdt Buha dagelijks met zogenaamde 'bladtreinen' door de gemeente om overlast door gevallen bladeren zoveel mogelijk te voorkomen.

Bladkorven

Binnen de bebouwde kom worden bladkorven geplaatst. Deze korven worden geplaatst op plaatsen waar bladverliezende gemeentebomen voor overlast kunnen zorgen. U kunt het gevallen blad bij elkaar vegen en in de bladkorf gooien. Bladkorven zijn alleen bedoeld voor blad en niet voor ander (grof) tuinafval of snoeihout.

Tuinafval en snoeihout

Tuinafval en snoeihout kunt u kwijt in uw groene container voor GFT + etensresten of gratis naar het Buha brengpunt aan Roerstraat in Doetinchem of het brengpunt aan de Pierikstraat in Gaanderen brengen. Kijk voor de openingstijden op www.buha.nl/brengpunt.

Bladtreinen

Buha maakt de wegen zoveel mogelijk vrij van blad door rond te rijden met 'bladtreinen'. Dit zijn combinaties van een veegwagen, een bladzuigmachine en bladblazers (handmatig). Deze bladtreinen rijden volgens vaste routes door de gemeente. Daarnaast werken er medewerkers van Buha aan het weghalen van bladeren die op gazons gevallen zijn.

We willen u vragen om geen grote hopen met bladeren langs straten of in goten te maken. Dat maakt het werk van onze veegmachines moeilijker.