Plaatsing en gebruik bladkorven

Het is herfst! Inwoners kunnen gevallen bladeren kwijt in de bladkorven die Buha in de gemeente Doetinchem plaatst. Daarnaast rijdt Buha met verschillende voertuigen door de gemeente om gevallen bladeren op wegen en trottoirs op te ruimen.

Bladkorven

Binnen de bebouwde kom worden bladkorven geplaatst. Deze korven worden geplaatst op plaatsen waar gemeentebomen die blad verliezen voor overlast kunnen zorgen. U kunt het gevallen blad bij elkaar vegen en in de bladkorf gooien. Bladkorven zijn alleen bedoeld voor blad en niet voor ander (grof) tuinafval of snoeihout.

Tuinafval en snoeihout

Tuinafval en snoeihout kunt u kwijt in uw groene container voor GFT + etensresten. U kunt het ook gratis naar het Buha brengpunt aan Roerstraat in Doetinchem of het extra Buha brengpunt voor tuinafval aan de Pierikstraat in Gaanderen brengen. Kijk voor de openingstijden op www.buha.nl/brengpunt.

Blad verwijderen door Buha

Buha maakt de wegen zoveel mogelijk vrij van blad met veegmachines, bladzuigmachines en bladblazers. Deze rijden volgens vaste routes door de gemeente. 

Wilt u geen grote hopen met bladeren langs straten of in goten te maken? Grote hopen kunnen niet makkelijk opgezogen worden door onze veegwagens.