Steeds meer parkeergeld in de gemeente Doetinchem wordt met een mobiele parkeerapp gekocht. Mobiel parkeren is een snelle, veilige en makkelijke manier om parkeergeld te betalen. U betaalt per minuut en hoeft vooraf geen kaartje meer te kopen bij een parkeerautomaat. Mobiel parkeren in Doetinchem geldt voor alle betaalde parkeerplaatsen, behalve de Varkensweide, Amphiongarage en Catharinagarage. Op deze locaties betaalt u achteraf voor de tijd dat u daar geparkeerd heeft.

Voor mobiel parkeren kunt u kiezen uit verschillende parkeerapps, zoals Parkmobile, Yellowbrick en Parkline. Om te weten welke leverancier bij u past kunt u online deze apps met elkaar vergelijken.

In de gemeente Doetinchem geldt op veel parkeerplaatsen het voordelig dagtarief van €4,-. Ook met mobiel parkeren wordt dit tarief in rekening gebracht.

Tips voor mobiel parkeren

  • Check in de parkeerapp of het goede kenteken hebt ingevuld;
  • Kies het juiste kenteken als u meerdere kentekens heeft ingesteld;
  • Heeft u een nieuwe auto, pas dan het kenteken aan;
  • Heeft u een tijdelijke auto, pas het kenteken dan aan;
  • Selecteer het juiste zonenummer. Dit nummer staat op iedere parkeerautomaat.

Algemene informatie over parkeren kunt u vinden op de website van de gemeente Doetinchem. Op de pagina's over parkeervergunningen- en abonnementen en parkeerontheffingen vindt u meer informatie over deze onderwerpen.