Glas kunt u naar een ondergrondse glascontainer voor glas brengen. Er staan ondergrondse glascontainers op verschillende plaatsen in de gemeente Doetinchem. Kijk op de kaart voor de plaatsen van de ondergrondse containers(externe link). Glazen flessen en potten worden in Nederland goed gerecycled: 60 procent komt terug voor recycling. Glas kan oneindig vaak gerecycled worden. Recyclen bespaart veel grondstoffen en energie.

Wel in de glasbak

Glazen potten en flessen ('verpakkingsglas') gooit u in de glasbak. Dat betekent dat u alle glazen flessen, flesjes, potten en potjes waarin drank, eten, babyvoeding, cosmetica, parfum of medicijnen hebben gezeten gescheiden (bruin, wit en groen) kunt inleveren. Schoonschrapen is welkom, omspoelen of afwassen is niet nodig. Thuis afwassen kost namelijk meer energie dan afwassen in de glasfabriek. Metalen deksels en doppen mogen mee de glasbak in, het metaal wordt later uit het glas gehaald en levert het recyclingbedrijf geld op. Plastic deksels kunt u bij uw PBD afval (oranje) gooien.

Niet in de glasbak

Ander glas dan verpakkingsglas - zoals theeglazen, wijnglazen, andere drinkglazen, (oven)schalen, vazen en sierflessen - is niet geschikt voor de glasbak. Als deze glazen, schalen en sierflessen nog bruikbaar zijn, mag u ze gratis inleveren bij de Kringloop Aktief. Is dit niet het geval dan mogen ze in de container voor restafval (grijs). Theeglazen en ovenschalen zijn van hittebestendig glas gemaakt. Dit 'geharde' glas heeft een ander smeltpunt dan verpakkingsglas en verstoort de recycling. Ook kristal hoort niet in de glasbak omdat het een andere samenstelling heeft.

Ook vensterglas, glas van foto- en posterlijsten en spiegelglas (we noemen dit 'vlakglas') horen niet in de glasbak. Vlakglas heeft een andere samenstelling dan verpakkingsglas. Er is er een apart inzamelsysteem voor dit glas. U kunt dit gratis inleveren bij het Buha brengpunt. Aan het vlakglas mag geen hout of andere materialen bevestigd zijn. Als dit wel het geval is, wordt het ingenomen als restafval en moet ervoor betaald worden.