De BeestenBende is een speciale club voor kinderen in de leeftijd van 6 – 12 jaar. Ze helpen mee aan een betere wereld voor de dieren in hun eigen buurt en voor alles en iedereen die daar leeft. Samen met hun vriendjes en vriendinnetjes zijn ze echte dierenhelden!

Het begint met het aanpakken van zwerfafval (in teampjes, onder begeleiding van één of meer volwassenen). Want dat zwerfafval is gevaarlijk voor de dieren in de buurt, slecht voor de natuur en natuurlijk zit er geen mens op rommel te wachten. Daarnaast krijgen De BeestenBenders te maken met nog veel meer uitdagingen en avonturen. Want lekker samen kunnen leven, dat gaat bijvoorbeeld ook over goed omgaan met groen, ontdekken wat de waarde van water is en slim zijn met energie. Het gaat zelfs over de kleinste beestjes in je eigen tuin. En het zijn dus ook precies dat soort onderwerpen waar De BeestenBenders zich allemaal sterk voor maken.

De BeestenBende in Doetinchem is sinds 2009 actief en inmiddels zijn in heel Nederland al meer dan duizenden kinderen en hun ouders lid geworden. Aanmelden voor De BeestenBende kan het hele jaar door via www.mijnbeestenbende.nl/meedoen.