Wees- en wrakfietsen

Om te zorgen dat de gemeente Doetinchem toegankelijk en veilig blijft, haalt Buha zo nu en dan fietsen weg in de openbare ruimte en de aangewezen gebieden. Deze aangewezen gebieden zijn de stations Doetinchem Centraal, De Huet, Gaanderen en Wehl. Het gaat hierbij om fietsen die fout gestald staan (op een gevaarlijke plek, of op een plek waar ze niet mogen staan), weesfietsen die heel lang op dezelfde plek staan of wrakfietsen die in een slechte staat verkeren. Verwijderde fietsen worden bij het fietsendepot van Buha geregistreerd op www.verlorenofgevonden.nl, gecontroleerd op diefstal en minimaal 13 weken opgeslagen. Binnen deze termijn kunnen rechtmatige eigenaren hun fiets kosteloos op halen.

Fiets terugkrijgen

Wanneer jouw fiets op www.verlorenofgevonden.nl staat, kun je telefonisch contact opnemen met het telefoonnummer ((0314) 377 444) of mailen naar g.koster@buha.nl. Je kunt je fiets op afspraak ophalen als blijkt dat de meegebrachte fietssleutel op het slot past. Mocht je geen sleutel hebben, zorg er dan voor dat je je legitimatie en een geldig aankoopbewijs bij je hebt. Wanneer je aangifte hebt gedaan van diefstal, zorg er dan voor dat je het proces-verbaal (uitgeprint) bij je hebt.

Niet opgehaalde fietsen

Als fietsen na 13 weken niet zijn opgehaald worden deze eigendom van Buha.

Is je fiets gestolen?

Doe in geval van diefstal altijd aangifte bij de politie. Check voordat je aangifte doet of wij je fiets hebben weggehaald op www.verlorenofgevonden.nl.

Fiets gevonden?

Zie je al langere tijd een verkeerd gestalde fiets, weesfiets of wrakfiets staan? Neem dan contact op met telefoonnummer (0314) 377 444, stuur een mail naar meldpunt@buha.nl of doe een melding via het digitale meldformulier.