Verhuur sportaccommodaties

Buha verzorgt in opdracht van gemeente Doetinchem de verhuur van sportaccommodaties. De binnen- en buitensportaccommodaties van gemeente Doetinchem verschillen in grootte en in het aantal beschikbare faciliteiten. Iedere binnensportaccommodatie heeft een standaardinrichting qua groot materiaal: ringenstel, klimrek en -touw, baskets, volleybalnet en materiaal voor gymnastiek. De accommodaties zijn hiermee geschikt voor diverse zaalsporten zoals zaalvoetbal, basketbal, volleybal, badminton en gymnastiek. Klein spel en balmateriaal ligt in afgesloten kasten en is dus niet standaard aanwezig. De accommodaties kun je door de week en in het weekend huren voor sport en beweegactiviteiten. Uitsluitend de sporthallen beschikken over de officiële wedstrijdafmetingen. Een gymzaal kan gebruikt worden voor trainingdoeleinden en recreatief sporten.

Procedure huur sportaccommodaties

Je kunt een binnensportaccommodaties online huren via het online reserveringssysteem. Hiervoor moet je een account aanmaken. Na het reserveren van een gymzaal moet je een afspraak maken om de toegangssleutel van de accommodatie te komen ophalen op het kantoor van de afdeling Buha, team accommodaties Havenstraat 80 Doetinchem.

Voor het huren van een binnensportaccommodaties gelden onze algemene voorwaarden.

Direct reserveren

Tarieven

De tarieven van sportaccommodaties worden jaarlijks vastgesteld en gelden per schooljaar.

Veiligheid in de sportaccommodaties

Er wordt veel aandacht besteed aan een optimale inrichting van sportaccommodaties en bijbehorende toestellenberging. De opstelling van deze berging is van groot belang voor de veiligheid van onze bezoekers. Een sportaccommodatie wordt zo ingericht dat de vluchtwegen vrij zijn bij eventuele calamiteiten.

Openingstijden van de sportaccommodaties

De meeste sportaccommodaties zijn van maandag tot en met zaterdag open tussen 08.30 en 22.00 uur en zondags tussen 08.30 en 18.00 uur. In overleg kan hiervan afgeweken worden. Tijdens schooltijden zijn onderwijsinstellingen de hoofdgebruiker. Na schooltijden kunnen verenigingen, particulieren, bedrijven en andere organisaties een gym-, sportzaal, sporthal, culturele zalen of vergaderzaal huren. Indien er geen behoefte is vanuit de onderwijsinstellingen kunnen deze uren vrij worden gegeven voor verhuur aan derden.

Beheer van de zalen

Gymzaal
Gymzalen hebben geen beheerder. Huurders die wekelijks een gymzaal gebruiken krijgen de sleutel in bruikleen tot de activiteit stopt. Incidentele huurders moeten de sleutel halen en terugbrengen. De sleutel kun je afhalen op afspraak bij ons kantoor aan de Havenstraat 80. Deze en overige informatie ontvang je via de bevestiging als je een zaal reserveert.

Sporthal en sportzaal
Sporthal de Bongerd, het Metzo en sportzaal MFA Zonneboom hebben een beheerder. Hiervoor hoef je geen sleutel op te halen.

Overzicht sport- of gymzalen, per wijk

Voor meer informatie over de (binnen)sportaccommodaties van gemeente Doetinchem kijk je op de pagina Informatie sportaccommodaties. In het online reserveringssysteem kun je filteren op wijk, locatie, type zaal en activiteit.

Onderhoud

De meeste sportaccommodaties zijn in eigendom van de gemeente. Daarnaast zijn er stichtingen en organisaties met een eigen accommodatie. Tijdens de vakantieperiode is er in verband met groot onderhoud aan de sportaccommodaties beperkt verhuur mogelijk.

Problemen?

Voor problemen met de toegang, schade aan inrichting of technische problemen aan de gemeentelijke sportaccommodaties kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Buha, team accommodaties (0314) 377 336.