Tweedekanssteen

Een tweedekanssteen is een hergebruikt grafmonument. Dit zijn grafstenen die in plaats van te worden vernietigd, geschikt zijn gemaakt voor een tweede ronde. 

Samenwerking met steenhouwers  

Buha werkt samen met twee steenhouwers uit Doetinchem: Nieuwenhuis Natuursteen en Schoot Natuursteen.

Deze steenhouwers beoordelen de kwaliteit van de stenen op materiaalsoort en steendikte. Grafstenen die geschikt zijn voor een tweede leven worden  schoongemaakt en persoonlijke gegevens worden verwijderd. Vervolgens worden ze uitgestald op een speciaal hiervoor ingerichte plek op Begraafplaats Loolaan aan de Loolaan 33A in Doetinchem. Vanaf de aula en de poort staan de routes naar de plek aangegeven.

Een tweedekanssteen wordt geleverd inclusief gravering met een standaardbelettering, vergunningaanvraag en plaatsing op het graf binnen de gemeente Doetinchem voor een vaste prijs van €1500,-.

Hoe werkt het?

  1. Maak een keuze uit de beschikbare grafstenen op Begraafplaats Loolaan.
  2. Geef uw keuze door aan een van de twee steenhouwers. De steenhouwer neemt overige wensen, zoals belettering of extra opties, met u door.
  3. De steenhouwer graveert de grafsteen en zorgt voor plaatsing op het graf.
  4. De steen is geleverd. U ontvangt een factuur van Buha bv. Voor het eventuele meerwerk ontvangt u een aparte factuur van de steenhouwer

Keuze gemaakt? Neem dan rechtstreeks contact op met een van de twee steenhouwers met wie wij samenwerken. Bij algemene vragen over de tweedekansstenen kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer van Buha (0314) 377 444.