Buha zoekt ter uitbreiding van het cluster Handhaving en toezicht een ervaren jeugdboa (40 uur per week) die wordt ingezet om toezicht te houden op jeugdgroepen op hangplekken, ontmoetingspunten en/of overlastplaatsen. Leg jij laagdrempelig en makkelijk contact met jongeren? Wil jij als jeugdboa een bijdrage leveren aan de veiligheid en leefbaarheid? Dan is deze vacature iets voor jou!

Buha bv

Met ruim 150 collega's zetten wij ons dagelijks in voor de openbare ruimte in de gemeente Doetinchem. Iedereen maakt bewust of onbewust dagelijks gebruik van ons werk. De inwoner staat bij ons dan ook op de 1e, 2e én 3e plaats. Voor hen werken we aan een schone, hele, veilige én duurzame leefomgeving. Onze vakgebieden zijn: afvalinzameling, groen, parkeren, handhaving, accommodaties, begraven, infrastructuur en riolering.

Midden in de samenleving

We zijn trots op ons sociale hart en staan midden in de samenleving. Zo bieden we bijvoorbeeld mensen die moeite hebben met het vinden van een (reguliere) baan een werkplek waar ze kunnen werken en leren. Onze cultuur is naast sociaal ook praktisch; we zijn sociale en nuchtere doeners. We streven naar een mix én match tussen jong en oud en stimuleren iedereen die bij ons werkt om zijn hele carrière lang te blijven leren.

Wat ga je doen?

  • Je houdt toezicht en handhaaft op straat. Je bent toegankelijk en legt makkelijk contact met inwoners en met (groepen) jongeren. Je spreekt hun taal zowel on- als offline en bent laagdrempelig te benaderen. Ook bij minder toegankelijke jeugdgroepen weet je wat nodig is om het contact te onderhouden en zo nodig te herstellen.
  • Je gebruikt jouw kennis om groepen in kaart te brengen en te monitoren. Je zet in op gedragsverandering en het terugbrengen van eventueel veroorzaakte overlast.
  • Je hebt een belangrijke preventieve rol en zet in op vroege signalering van zorgsignalen en pakt dit op binnen het hulpverleningsnetwerk. Waar nodig treed je repressief op. Het nauw samenwerken met en het delen van informatie met collega’s en externe partners, zoals jongerenwerkers en jeugdagenten, is een belangrijk onderdeel van deze functie.
  • Je bent een bekend gezicht op scholen en geeft voorlichting aan leerlingen.
  • Je anticipeert actief op situaties. Hierbij ben je je bewust van je houding, gedrag en je communicatie.

Wie zoeken we voor deze functie?

Wij zoeken een collega met een prettige, stevige persoonlijkheid die goed kan omgaan met feedback. Je hebt een goede fysieke conditie en bent flexibel inzetbaar in verband met het werken in onregelmatige diensten. We vragen een open, leergierige houding en het vermogen om op zowel makkelijke als minder toegankelijke jeugdgroepen te acteren. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en bent in het bezit van een rijbewijs en een boa-getuigschrift.

Wat bieden wij je?

  • Je hebt de ruimte om invulling te geven aan jouw werk en (loop)baan.
  • Een organisatie met korte lijnen en waar slagvaardig gewerkt wordt.
  • Een gezellige werksfeer en een gezonde werk-privé balans.
  • Een goed salaris met uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de cao GEO Services, zoals een woon-werk vergoeding en een flexibel in te zetten keuzebudget van 13,44%.                      

Hoe kun je solliciteren?

Ben jij de collega die wij zoeken? Solliciteer dan uiterlijk 30 april 2023 via sollicitatie@buha.nl. Neem voor meer informatie contact op met Wilma Tangelder (coördinator Handhaving en toezicht) op telefoonnummer (0314) 377 444 of met Norieke Sikkes (P&O adviseur) op telefoonnummer
(06) 136 62 258. De eerste kennismakingsgesprekken staan gepland op woensdag 3 mei 2023. De vervolggesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 17 mei 2023.

De vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig uitgezet.