Zwerfafvalbrigades pakken afval in Doetinchem aan! (06-09-2017)

Zwerfafvalbridage Natuurpark Overstegen

Afgelopen vrijdag zijn op twee plaatsen in de gemeente Doetinchem Zwerfafvalbrigades van start gegaan. Wethouder Frans Langeveld gaf daarvoor eerst het startschot voor de Zwerfafvalbrigade in De Huet en een uur later in Natuurpark Overstegen. De Zwerfafvalbrigades zijn tot stand gekomen door samenwerking tussen Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Buha (gemeente Doetinchem).

De vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigades gingen enthousiast de wijk in met hesjes, grijpers en vuilniszakken. Zo verzamelden ze in een uur tijd ettelijke grote blauwe vuilniszakken vol met zwerfafval. Onderweg kregen ze vaak positieve reacties van voorbijgangers. Na afloop werd er gezellig nagepraat.

De vrijwilligers zetten zich in voor een schone leefomgeving. Ze ruimen niet alleen op, maar ze willen met hun actie ook een signaal afgeven aan anderen om afval zo veel mogelijk in afvalbakken te gooien. De Zwerfafvalbrigades gaan in het vervolg regelmatig op pad. Iedereen die mee wil doen met de Zwerfafvalbrigade in De Huet of bij Natuurpark Overstegen, kan zich melden bij Derk Huizinga van SLG.

Wethouder Langeveld deelt hesjes uit aan de zwerfafvalbrigade