Jaarlijkse inzameling taxussnoeisel weer van start (01-06-2020)

Hand met taxussnoeisel

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi is maandag 1 juni weer van start gegaan. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie.

Simpelweg door het taxussnoeisel op te laten halen, kunnen elk jaar opnieuw duizenden chemotherapieën worden gemaakt. Met deze inzameling wordt een flinke bijdrage geleverd in de strijd tegen kanker. Het snoeisel wordt vanaf deze week gratis opgehaald bij mensen thuis.

Goede voorbereiding

Twee zaken zijn belangrijk bij het inleveren van taxussnoeisel. Broei is de grootste boosdoener als het gaat om de bruikbaarheid van het snoeisel. Om dit te voorkomen, adviseren wij mensen altijd om in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grootte van een voetbal.

Daarnaast is de hoeveelheid snoeisel van belang: de minimale hoeveelheid is een volle kruiwagen of een halfgevulde Taxus Taxi Tas, die gratis kan worden opgehaald bij verschillende uitgiftepunten (o.a. Boerenbond, Welkoop en Intratuin).

Afspraak inplannen

Wie wil deelnemen aan deze actie, kan 24 uur per dag een afspraak voor het ophalen inplannen via www.taxustaxi.nl/afspraak. “Onze voorkeur heeft dat u een afspraak laat inplannen zo kort mogelijk nadat u uw taxushaag heeft gesnoeid. De taxustwijgjes bevatten dan nog de meeste werkzame stof”, aldus stichting Taxus Taxi.

Meer informatie

Meer informatie over het inzamelen van snoeisel en de stichting Taxus Taxi vindt u op www.taxustaxi.nl of Facebook.