Aantasting door Kastanjemineermot (19-09-2017)

Schade Kastanjemineermot

Het is net of de herfst al begonnen is, de bladeren van de Paardekastanje zijn bruin en vallen vroegtijdig op de grond. Dit komt door de Kastanjemineermot. Dat gebeurt al een aantal jaren maar de aantasting is dit jaar extreem.

Waarschijnlijk komt dit door de weersomstandigheden. Over het algemeen kan de boom hier tegen. Wanneer de boom al een verminderde conditie heeft kan de aantasting van Mineermot de gezondheid van de boom nog verder aantasten.

Help mee en voorkom verspreiding van de Mineermot

De meest aanbevolen methode is het verzamelen en vernietigen van het afgevallen blad met de daarin overwinterende poppen, je kunt het composteren of verbranden. Met het verkleinen van de populatie overwinterende poppen wordt ook de beginpopulatie van de eerste generatie motjes van het volgende voorjaar verkleind. De aantastingen zullen hierdoor merkbaar minder zwaar beginnen. Ben je eigenaar van een kastanjeboom? Dan kun je het blad kosteloos aanbieden op ons brengpunt of verzamelen in de bladkorven bij jou in de buurt. 

Wij werken er aan de afgevallen bladeren in de openbare ruimte zo goed mogelijk op te ruimen zodat de Kastanjemineermot zich minder makkelijk kan verspreiden.

Bron afbeelding