Nieuws

 • Nieuwe tarieven Buha brengpunten

  (24-12-2020)
  Buha brengpunt

  Per 1 januari 2021 wijzigen de tarieven van het Buha brengpunt in Doetinchem en de tijdelijke extra brengpunten.

  Lees meer
 • Doetinchem, we gaan aan de bak!

  (04-11-2020)

  Op dit moment produceert een gemiddelde inwoner van onze gemeente 185 kilogram restafval per jaar. Door ons afval beter te scheiden, gaan we naar maximaal 100 kilogram per inwoner per jaar in 2024. Dat is beter voor het milieu, beter voor onze portemonnee en we zorgen dat we voldoende waardevolle grondstoffen behouden om ook in de toekomst nieuwe producten te kunnen blijven maken. Daarnaast wordt het verbranden van restafval steeds duurder. De noodzaak om van koers te wijzigen was dus nog nooit zo groot.
   

  Lees meer
 • Maatregelen coronavirus

  (29-09-2020)
  Afbeelding coronavirus

  Ook Buha neemt maatregelen om het coronavirus onder controle te houden. Lees hier de belangrijkste informatie.

  Lees meer
 • Rechthebbenden van graven op Doetinchemse begraafplaatsen gezocht

  (06-05-2020)

  Van een aantal graven op de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Doetinchem zijn de grafrechten verlopen. Het gaat om graven op de begraafplaatsen Loolaan, Slangenburg en Kommendijk. In sommige gevallen is het lastig om contact krijgen met rechthebbenden om te overleggen over hun graf. Bijvoorbeeld omdat de gegevens zijn verouderd. Daarom worden deze graven door Buha openbaar gepubliceerd zodat nabestaanden de kans krijgen om rechthebbende te worden of blijven. Zij kunnen de rechten opnieuw vastleggen voor 10 of 20 jaar.

  Lees meer
 • Opruimwoede? Wat te doen met huisraad, elektrische apparaten en beschermingsmaterialen?

  (29-04-2020)

  Heb jij na een flinke aanval van opruimwoede extra afval? Denk dan ook eens aan de verzamelcontainers voor dat extra doosje papier of de inzamelmogelijkheden voor batterijen bij winkeliers. 

  Lees meer
 • Preventieve bestrijding eikenprocessierups gestart

  (14-04-2020)

  Vanaf 14 april zijn we gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups in de gemeente Doetinchem.

  Lees meer
 • Inzameling KCA (klein chemisch afval) per chemocar afgelast

  (08-04-2020)

  De geplande inzameling van het KCA bij de chemocar op 14 en 16 april is ten gevolge van de coronamaatregelen afgelast. Het klein chemisch afval kun je het hele jaar door gratis aanbieden bij het Brengpunt. We vragen je echter wel een bezoek aan het Brengpunt uit te stellen als dat mogelijk is.

 • Natuurbegraafplaats Slangenburg wordt uitgebreid en krijgt een nieuw ceremoniepaviljoen

  (03-12-2019)

  Buha ziet dat de interesse in de Doetinchemse natuurbegraafplaats sinds de start in 2013 sterk is toegenomen. Daarom is in samenspraak met de gemeente Doetinchem bekeken of het mogelijk is om de huidige natuurbegraafplaats uit te breiden en er een ceremoniepaviljoen te realiseren.

  Lees meer