Nieuws

 • 30 maart - 5 april: gratis compost afhalen

  (19-03-2019)

  De inwoners van de gemeente Doetinchem produceren jaarlijks meer dan 10 miljoen kilo groente, fruit, tuinafval en etensresten. Na de inzameling wordt dit afval verwerkt tot compost. Om de inwoners van Doetinchem te bedanken voor het scheiden van hun afval, mag ieder huishouden op zaterdag 30 maart twee zakken compost afhalen bij Buha.

  Lees meer
 • Afvalinzameling, bereikbaarheid en openingstijden op tweede paasdag

  (19-03-2019)

  In verband met tweede paasdag zijn er enkele aanpassingen in de afvalinzameling en openingstijden van Buha. Daarnaast zijn we telefonisch verminderd bereikbaar.

  Lees meer
 • Rioolinspectie in Wehl en Nieuw-Wehl

  (19-02-2019)
  Bron foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

  In de periode van 18 februari tot en met 3 mei wordt het gemeentelijke rioolstelsel in Wehl en Nieuw-Wehl gereinigd en geïnspecteerd. Dit wordt gedaan om te kijken of het rioolstelsel naar behoren functioneert. De werkzaamheden worden uitgevoerd door REMONDIS Dusseldorp Rioolservice.

  Lees meer
 • Voorkom het vastvriezen van je afvalcontainers

  (16-11-2018)
  Foto van toeschouwers bij een vrachtwagen

  Bij vorst kan het afval in je containers vastvriezen. Vastvriezen komt voornamelijk voor bij de container voor GFT + etensresten, omdat dit type afval veel water bevat. In dit artikel lees je hoe je het vastvriezen kunt voorkomen.

  Lees meer
 • Plaatsing en gebruik bladkorven

  (08-10-2018)
  Gevulde bladkorf

  Het is herfst! Buha heeft daarom bladkorven geplaatst in de gemeente Doetinchem. Daarnaast is Buha continu met 'bladtreinen' onderweg om overlast van blad op en rond de wegen te voorkomen.

  Lees meer
 • Druk je GFT afval niet te vast in de container

  (02-05-2018)

  We komen deze week helaas veel GFT containers tegen waarin het afval zo vastgedrukt zit, dat we ze niet kunnen legen. Hier komen we niet voor terug. Druk het GFT afval daarom niet te vast in de container.

  Lees meer
 • VLOG | Op pad met Juul | #2 Natuurbegraafplaats

  (19-03-2018)

  Maak kennis met Juul! Juul is de dochter van één van onze collega's en ze is ontzettend benieuwd naar wat Buha allemaal doet in Doetinchem en Oude IJsselstreek. Vorige week ging ze op pad met Danny, onze beheerder Begraafplaatsen.

  Lees meer
 • VLOG | Op pad met Juul | #1 Gladheidsbestrijding

  (05-03-2018)
  Code rood

  Maak kennis met Juul! Juul is de dochter van één van onze collega's en ze is ontzettend benieuwd naar wat Buha allemaal doet in Doetinchem en Oude IJsselstreek. Vorige week ging ze op pad met Rudi, onze coördinator Gladheidsbestrijding!

  Lees meer
 • Plastic verpakkingen scheiden is en blijft belangrijk!

  (22-09-2017)

  De afgelopen week was het scheiden van plastic afval in het nieuws. Je zou door deze berichten kunnen denken dat het scheiden van plastic verpakkingen helemaal geen zin heeft. Toch laten de resultaten in Gemeente Doetinchem zien dat het wel degelijk zin heeft! Sinds we in Doetinchem 2016 de containers met oranje deksels hebben ingevoerd, gaat het scheiden van plastic verpakkingen veel beter als daarvoor. Daar draag jij aan bij! Door goed te scheiden kunnen we plastic recyclen en er nieuwe grondstoffen van maken. Zo wordt er ook CO2 bespaard. We hebben door betere scheiding ook minder restafval hoeven verbranden. En dat is ook goed voor het milieu!  We roepen je dan ook op om door te gaan met het scheiden van plastic verpakkingsafval, blik en drinkpakken.

  Lees meer
 • Aantasting door Kastanjemineermot

  (19-09-2017)
  Schade Kastanjemineermot

  Het is net of de herfst al begonnen is, de bladeren van de Paardekastanje zijn bruin en vallen vroegtijdig op de grond. Dit komt door de Kastanjemineermot. Dat gebeurt al een aantal jaren maar de aantasting is dit jaar extreem.

  Lees meer
 • Samenwerking Graafschap College en Buha voor gastvrije binnenstad

  (12-09-2017)
  Toezichthouder en leerling Graafschap College in de binnenstad

  Wellicht heb je ze in de binnenstad al gezien: Sinds september lopen een toezichthouder van Buha en een Graafschap College-leerling van de opleiding Handhaving Toezicht en Veiligheid als duo door het centrum van Doetinchem. Met hun aanwezigheid dragen zij bij aan een veiliger gevoel in de binnenstad, maar de focus ligt vooral op gastvrijheid.

  Lees meer
 • Zwerfafvalbrigades pakken afval in Doetinchem aan!

  (06-09-2017)
  Zwerfafvalbridage Natuurpark Overstegen

  Afgelopen vrijdag zijn op twee plaatsen in de gemeente Doetinchem Zwerfafvalbrigades van start gegaan. Wethouder Frans Langeveld gaf daarvoor eerst het startschot voor de Zwerfafvalbrigade in De Huet en een uur later in Natuurpark Overstegen. De Zwerfafvalbrigades zijn tot stand gekomen door samenwerking tussen Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Buha (gemeente Doetinchem).

  Lees meer