Nieuws

 • Natuurbegraafplaats Slangenburg wordt uitgebreid en krijgt een nieuw ceremoniepaviljoen

  (03-12-2019)

  Buha ziet dat de interesse in de Doetinchemse natuurbegraafplaats sinds de start in 2013 sterk is toegenomen. Daarom is in samenspraak met de gemeente Doetinchem bekeken of het mogelijk is om de huidige natuurbegraafplaats uit te breiden en er een ceremoniepaviljoen te realiseren.

  Lees meer
 • Voorkom het vastvriezen van je afvalcontainers

  (02-12-2019)
  Foto van toeschouwers bij een vrachtwagen

  Bij vorst kan het afval in je containers vastvriezen. Vastvriezen komt voornamelijk voor bij de container voor GFT + etensresten, omdat dit type afval veel water bevat. In dit artikel lees je hoe je het vastvriezen kunt voorkomen.

  Lees meer
 • Plaatsing en gebruik bladkorven

  (23-10-2019)
  Gevulde bladkorf

  Het is herfst! Buha heeft daarom bladkorven geplaatst in de gemeente Doetinchem. Daarnaast is Buha dagelijks met zogenaamde 'bladtreinen' onderweg om overlast van blad zoveel mogelijk te voorkomen.

  Lees meer
 • Rechthebbenden van graven op Doetinchemse begraafplaatsen gezocht

  (04-04-2019)

  Van een aantal graven op de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Doetinchem zijn de grafrechten verlopen. Het gaat om graven op de begraafplaatsen Loolaan, Slangenburg en Kommendijk. In sommige gevallen is het lastig om contact krijgen met rechthebbenden om te overleggen over hun graf. Bijvoorbeeld omdat de gegevens zijn verouderd. Daarom worden deze graven door Buha openbaar gepubliceerd zodat nabestaanden de kans krijgen om rechthebbende te worden of blijven. Zij kunnen de rechten opnieuw vastleggen voor 10 of 20 jaar.

  Lees meer
 • Proef met nestkasten voor koolmezen en spreeuwen in strijd tegen eikenprocessierups

  (22-03-2019)

  Met het mooie weer in aantocht, bereiden we ons ook weer voor op de komst van de eikenprocessierups. In 2018 was de plaag ongekend groot, waardoor deze moeilijk te beheersen was. Onderzoeken naar nieuwe bestrijdingsmethoden worden door de gemeente Doetinchem en Buha op de voet gevolgd om te bekijken hoe we in de toekomst beter om kunnen gaan met deze plaagdieren. Veel onderzoeken richten zich op de natuurlijke vijanden van eikenprocessierupsen. Met name de koolmees en de spreeuw hebben de eikenprocessierups  op hun menu staan. Voor de gemeente Doetinchem en Buha was dit de reden om een proef te starten waarbij nestkasten zijn opgehangen in een woonwijk met veel eikenbomen.

  Lees meer
 • Druk je GFT afval niet te vast in de container

  (02-05-2018)

  We komen helaas wel eens GFT containers tegen waarin het afval zo vastgedrukt zit, dat we ze niet kunnen legen. Hier kunnen we niet voor terugkomen, dus druk het GFT afval daarom niet te vast in de container.

  Lees meer
 • VLOG | Op pad met Juul | #2 Natuurbegraafplaats

  (19-03-2018)

  Maak kennis met Juul! Juul is de dochter van één van onze collega's en ze is ontzettend benieuwd naar wat Buha allemaal doet in Doetinchem en Oude IJsselstreek. Vorige week ging ze op pad met Danny, onze beheerder Begraafplaatsen.

  Lees meer
 • VLOG | Op pad met Juul | #1 Gladheidsbestrijding

  (05-03-2018)
  Code rood

  Maak kennis met Juul! Juul is de dochter van één van onze collega's en ze is ontzettend benieuwd naar wat Buha allemaal doet in Doetinchem en Oude IJsselstreek. Vorige week ging ze op pad met Rudi, onze coördinator Gladheidsbestrijding!

  Lees meer