Nieuws

 • Eikenprocessierupsen in de gemeente Doetinchem

  (17-06-2019)

  Elke zomer hebben we te maken met de eikenprocessierups. De brandharen van deze soort rups kunnen tot eind augustus voor het nodige ongemak zorgen. De plaag is dit jaar landelijk ongekend groot en dit zorgt ook in gemeente Doetinchem voor overlast. De inzet om de nesten met rupsen weg te halen is al sinds dit voorjaar maximaal. Toch zal het door de enorme omvang van de plaag de hele zomer duren voordat het overgrote deel van nesten met rupsen uit de bomen is verwijderd.

  Lees meer
 • Inzameling taxussnoeisel

  (21-05-2019)
  Hand met taxussnoeisel

  Net als voorgaande jaren is het deze zomer weer mogelijk om het snoeisel van je taxus in te zetten in de strijd tegen kanker. Het snoeisel van de taxus wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. Je kan dit snoeisel vanaf 10 juni a.s. gratis op laten halen door Taxus Taxi of inleveren bij het Buha brengpunt.

  Lees meer
 • Rechthebbenden van graven op Doetinchemse begraafplaatsen gezocht

  (04-04-2019)

  Van een aantal graven op de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Doetinchem zijn de grafrechten verlopen. Het gaat om graven op de begraafplaatsen Loolaan, Slangenburg en Kommendijk. In sommige gevallen is het lastig om contact krijgen met rechthebbenden om te overleggen over hun graf. Bijvoorbeeld omdat de gegevens zijn verouderd. Daarom worden deze graven door Buha openbaar gepubliceerd zodat nabestaanden de kans krijgen om rechthebbende te worden of blijven. Zij kunnen de rechten opnieuw vastleggen voor 10 of 20 jaar.

  Lees meer
 • Proef met nestkasten voor koolmezen en spreeuwen in strijd tegen eikenprocessierups

  (22-03-2019)

  Met het mooie weer in aantocht, bereiden we ons ook weer voor op de komst van de eikenprocessierups. In 2018 was de plaag ongekend groot, waardoor deze moeilijk te beheersen was. Onderzoeken naar nieuwe bestrijdingsmethoden worden door de gemeente Doetinchem en Buha op de voet gevolgd om te bekijken hoe we in de toekomst beter om kunnen gaan met deze plaagdieren. Veel onderzoeken richten zich op de natuurlijke vijanden van eikenprocessierupsen. Met name de koolmees en de spreeuw hebben de eikenprocessierups  op hun menu staan. Voor de gemeente Doetinchem en Buha was dit de reden om een proef te starten waarbij nestkasten zijn opgehangen in een woonwijk met veel eikenbomen.

  Lees meer
 • Druk je GFT afval niet te vast in de container

  (02-05-2018)

  We komen helaas vaak GFT containers tegen waarin het afval zo vastgedrukt zit, dat we ze niet kunnen legen. Hier komen we niet voor terug. Druk het GFT afval daarom niet te vast in de container.

  Lees meer
 • VLOG | Op pad met Juul | #2 Natuurbegraafplaats

  (19-03-2018)

  Maak kennis met Juul! Juul is de dochter van één van onze collega's en ze is ontzettend benieuwd naar wat Buha allemaal doet in Doetinchem en Oude IJsselstreek. Vorige week ging ze op pad met Danny, onze beheerder Begraafplaatsen.

  Lees meer
 • VLOG | Op pad met Juul | #1 Gladheidsbestrijding

  (05-03-2018)
  Code rood

  Maak kennis met Juul! Juul is de dochter van één van onze collega's en ze is ontzettend benieuwd naar wat Buha allemaal doet in Doetinchem en Oude IJsselstreek. Vorige week ging ze op pad met Rudi, onze coördinator Gladheidsbestrijding!

  Lees meer