Nieuws

 • Plaatsing en gebruik bladkorven

  (06-10-2020)
  Gevulde bladkorf

  Het is herfst! Buha heeft daarom bladkorven geplaatst in de gemeente Doetinchem. Daarnaast is Buha dagelijks met zogenaamde 'bladtreinen' onderweg om overlast van blad zoveel mogelijk te voorkomen.

  Lees meer
 • Maatregelen coronavirus

  (29-09-2020)
  Afbeelding coronavirus

  Ook Buha neemt maatregelen om het coronavirus onder controle te houden. Lees hier de belangrijkste informatie.

  Lees meer
 • Rechthebbenden van graven op Doetinchemse begraafplaatsen gezocht

  (06-05-2020)

  Van een aantal graven op de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Doetinchem zijn de grafrechten verlopen. Het gaat om graven op de begraafplaatsen Loolaan, Slangenburg en Kommendijk. In sommige gevallen is het lastig om contact krijgen met rechthebbenden om te overleggen over hun graf. Bijvoorbeeld omdat de gegevens zijn verouderd. Daarom worden deze graven door Buha openbaar gepubliceerd zodat nabestaanden de kans krijgen om rechthebbende te worden of blijven. Zij kunnen de rechten opnieuw vastleggen voor 10 of 20 jaar.

  Lees meer
 • Opruimwoede? Wat te doen met huisraad, elektrische apparaten en beschermingsmaterialen?

  (29-04-2020)

  Heb jij na een flinke aanval van opruimwoede extra afval? Denk dan ook eens aan de verzamelcontainers voor dat extra doosje papier of de inzamelmogelijkheden voor batterijen bij winkeliers. 

  Lees meer
 • Preventieve bestrijding eikenprocessierups gestart

  (14-04-2020)

  Vanaf 14 april zijn we gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups in de gemeente Doetinchem.

  Lees meer
 • Inzameling KCA (klein chemisch afval) per chemocar afgelast

  (08-04-2020)

  De geplande inzameling van het KCA bij de chemocar op 14 en 16 april is ten gevolge van de coronamaatregelen afgelast. Het klein chemisch afval kun je het hele jaar door gratis aanbieden bij het Brengpunt. We vragen je echter wel een bezoek aan het Brengpunt uit te stellen als dat mogelijk is.

 • Extra Buha brengpunt voor tuinafval in Gaanderen

  (14-02-2020)

  Past die enorme berg tuinafval niet meer in je GFT+E (groente-, fruit- en tuinafval + etensresten) container? Dan kun je het op twee plaatsen gratis inleveren: het Buha brengpunt aan de Roerstraat in Doetinchem en het extra Buha brengpunt voor tuinafval aan Pierikstraat 16 in Gaanderen (iedere zaterdag open vanaf 7 maart tot en met 31 oktober 2020).

  Lees meer
 • Natuurbegraafplaats Slangenburg wordt uitgebreid en krijgt een nieuw ceremoniepaviljoen

  (03-12-2019)

  Buha ziet dat de interesse in de Doetinchemse natuurbegraafplaats sinds de start in 2013 sterk is toegenomen. Daarom is in samenspraak met de gemeente Doetinchem bekeken of het mogelijk is om de huidige natuurbegraafplaats uit te breiden en er een ceremoniepaviljoen te realiseren.

  Lees meer