Nieuws

 • Vacature: Handhaver Openbare ruimte (32-40 uur per week)

  (27-07-2020)

  Met ruim 150 collega's zetten wij ons dagelijks in voor de openbare ruimte. Op dit moment is er een vacature voor handhaver openbare ruimte.

  Lees meer
 • Onderhoudswerkzaamheden aan bruggen Wijnbergse Loopgraaf

  (27-07-2020)

  In de periode van 3 tot en met 21 augustus vindt er onderhoud plaats aan drie bruggen (Koematebrug, Slotbrug en Plattenburgbrug) over de Wijnbergse Loopgraaf.

  Lees meer
 • Het voorkomen en bestrijden van stank en maden in je containers

  (10-06-2020)

  In de zomermaanden krijgen we door het warme weer helaas vaak te maken met maden in afvalcontainers. Met name in de groene container voor GFT+E (groente-, fruit- en tuinafval + etensresten) zijn met warm weer vaak maden te vinden. Deze containers worden iedere twee weken geleegd. Om stank en maden in je containers te voorkomen en bestrijden geven we een aantal tips:

  Lees meer
 • Jaarlijkse inzameling taxussnoeisel weer van start

  (01-06-2020)
  Hand met taxussnoeisel

  De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi is maandag 1 juni weer van start gegaan. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie.

  Lees meer
 • Rechthebbenden van graven op Doetinchemse begraafplaatsen gezocht

  (06-05-2020)

  Van een aantal graven op de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Doetinchem zijn de grafrechten verlopen. Het gaat om graven op de begraafplaatsen Loolaan, Slangenburg en Kommendijk. In sommige gevallen is het lastig om contact krijgen met rechthebbenden om te overleggen over hun graf. Bijvoorbeeld omdat de gegevens zijn verouderd. Daarom worden deze graven door Buha openbaar gepubliceerd zodat nabestaanden de kans krijgen om rechthebbende te worden of blijven. Zij kunnen de rechten opnieuw vastleggen voor 10 of 20 jaar.

  Lees meer
 • Opruimwoede? Wat te doen met huisraad, elektrische apparaten en beschermingsmaterialen?

  (29-04-2020)

  Heb jij na een flinke aanval van opruimwoede extra afval? Denk dan ook eens aan de verzamelcontainers voor dat extra doosje papier of de inzamelmogelijkheden voor batterijen bij winkeliers. 

  Lees meer
 • Preventieve bestrijding eikenprocessierups gestart

  (14-04-2020)

  Vanaf 14 april zijn we gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups in de gemeente Doetinchem.

  Lees meer
 • Inzameling KCA (klein chemisch afval) per chemocar afgelast

  (08-04-2020)

  De geplande inzameling van het KCA bij de chemocar op 14 en 16 april is ten gevolge van de coronamaatregelen afgelast. Het klein chemisch afval kun je het hele jaar door gratis aanbieden bij het Brengpunt. We vragen je echter wel een bezoek aan het Brengpunt uit te stellen als dat mogelijk is.

 • Maatregelen coronavirus

  (16-03-2020)
  Afbeelding coronavirus

  Ook Buha neemt maatregelen om het coronavirus onder controle te houden. Lees hier de belangrijkste informatie.

  Lees meer
 • Natuurbegraafplaats Slangenburg wordt uitgebreid en krijgt een nieuw ceremoniepaviljoen

  (03-12-2019)

  Buha ziet dat de interesse in de Doetinchemse natuurbegraafplaats sinds de start in 2013 sterk is toegenomen. Daarom is in samenspraak met de gemeente Doetinchem bekeken of het mogelijk is om de huidige natuurbegraafplaats uit te breiden en er een ceremoniepaviljoen te realiseren.

  Lees meer