Nieuws

 • Vacature: Handhaver Openbare ruimte (40 uur per week)

  (10-05-2019)

  Wil jij samen met je collega’s Doetinchem schoner, veiliger en leefbaarder maken? Kun je goed samenwerken en beschik je over goede contactuele vaardigheden? Dan ben jij onze nieuwe collega!

  Lees meer
 • Eikenprocessierupsen: melding maken en met rust laten

  (29-04-2019)

  Met de zomermaanden in aantocht, bereiden we ons ook weer voor op de komst van de eikenprocessierups. In 2018 was de plaag ongekend groot, waardoor deze moeilijk te beheersen was. Ook dit jaar wordt verwacht dat de eikenprocessierups zich weer in groten getale laat zien. De rups kan tot half augustus voor het nodige ongemak zorgen. Daarom worden gebieden met veel eikenbomen nauwlettend in de gaten gehouden en wordt er de komende maanden continu bestreden.

  Lees meer
 • Rechthebbenden van graven op Doetinchemse begraafplaatsen gezocht

  (04-04-2019)

  Van een aantal graven op de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Doetinchem zijn de grafrechten verlopen. Het gaat om graven op de begraafplaatsen Loolaan, Slangenburg en Kommendijk. In sommige gevallen is het lastig om contact krijgen met rechthebbenden om te overleggen over hun graf. Bijvoorbeeld omdat de gegevens zijn verouderd. Daarom worden deze graven door Buha openbaar gepubliceerd zodat nabestaanden de kans krijgen om rechthebbende te worden of blijven. Zij kunnen de rechten opnieuw vastleggen voor 10 of 20 jaar.

  Lees meer
 • Proef met nestkasten voor koolmezen en spreeuwen in strijd tegen eikenprocessierups

  (22-03-2019)

  Met het mooie weer in aantocht, bereiden we ons ook weer voor op de komst van de eikenprocessierups. In 2018 was de plaag ongekend groot, waardoor deze moeilijk te beheersen was. Onderzoeken naar nieuwe bestrijdingsmethoden worden door de gemeente Doetinchem en Buha op de voet gevolgd om te bekijken hoe we in de toekomst beter om kunnen gaan met deze plaagdieren. Veel onderzoeken richten zich op de natuurlijke vijanden van eikenprocessierupsen. Met name de koolmees en de spreeuw hebben de eikenprocessierups  op hun menu staan. Voor de gemeente Doetinchem en Buha was dit de reden om een proef te starten waarbij nestkasten zijn opgehangen in een woonwijk met veel eikenbomen.

  Lees meer
 • Druk je GFT afval niet te vast in de container

  (02-05-2018)

  We komen helaas vaak GFT containers tegen waarin het afval zo vastgedrukt zit, dat we ze niet kunnen legen. Hier komen we niet voor terug. Druk het GFT afval daarom niet te vast in de container.

  Lees meer
 • VLOG | Op pad met Juul | #2 Natuurbegraafplaats

  (19-03-2018)

  Maak kennis met Juul! Juul is de dochter van één van onze collega's en ze is ontzettend benieuwd naar wat Buha allemaal doet in Doetinchem en Oude IJsselstreek. Vorige week ging ze op pad met Danny, onze beheerder Begraafplaatsen.

  Lees meer
 • VLOG | Op pad met Juul | #1 Gladheidsbestrijding

  (05-03-2018)
  Code rood

  Maak kennis met Juul! Juul is de dochter van één van onze collega's en ze is ontzettend benieuwd naar wat Buha allemaal doet in Doetinchem en Oude IJsselstreek. Vorige week ging ze op pad met Rudi, onze coördinator Gladheidsbestrijding!

  Lees meer