Nieuws

 • Uitslag loterij vuurwerkafval en kerstbomen 2019

  (14-01-2019)

  Wanneer je op 3 of 12 januari een zak vuurwerkafval of een kerstboom inleverde kreeg naast een kleine vergoeding ook een lot waarmee je kans maakt op één van de 50 bioscoopbonnen die we verloten.

  Lees meer
 • Gratis boom voor inwoners van Dichteren, Wijnbergen en De Hoop

  (11-01-2019)

  Inwoners van Dichteren, Wijnbergen en De Hoop (postcode 7007) kunnen dit voorjaar een gratis boom krijgen van de gemeente Doetinchem. Aanmelden kan tot 8 februari 2019. Dit project wordt gefinancierd uit het 3000-bomenplan en het Bomenfonds. Ieder halfjaar is er een andere wijk aan de beurt. De gemeente levert op deze manier een positieve bijdrage aan een prettigere leefomgeving, vergroening van ons woongebied en gezonder leefklimaat.

  Lees meer
 • Voorkom het vastvriezen van je afvalcontainers

  (16-11-2018)
  Foto van toeschouwers bij een vrachtwagen

  Bij vorst kan het afval in je containers vastvriezen. Vastvriezen komt voornamelijk voor bij de container voor GFT + etensresten, omdat dit type afval veel water bevat. In dit artikel lees je hoe je het vastvriezen kunt voorkomen.

  Lees meer
 • Plaatsing en gebruik bladkorven

  (08-10-2018)
  Gevulde bladkorf

  Het is herfst! Buha heeft daarom bladkorven geplaatst in de gemeente Doetinchem. Daarnaast is Buha continu met 'bladtreinen' onderweg om overlast van blad op en rond de wegen te voorkomen.

  Lees meer
 • Druk je GFT afval niet te vast in de container

  (02-05-2018)

  We komen deze week helaas veel GFT containers tegen waarin het afval zo vastgedrukt zit, dat we ze niet kunnen legen. Hier komen we niet voor terug. Druk het GFT afval daarom niet te vast in de container.

  Lees meer
 • VLOG | Op pad met Juul | #2 Natuurbegraafplaats

  (19-03-2018)

  Maak kennis met Juul! Juul is de dochter van één van onze collega's en ze is ontzettend benieuwd naar wat Buha allemaal doet in Doetinchem en Oude IJsselstreek. Vorige week ging ze op pad met Danny, onze beheerder Begraafplaatsen.

  Lees meer
 • VLOG | Op pad met Juul | #1 Gladheidsbestrijding

  (05-03-2018)
  Code rood

  Maak kennis met Juul! Juul is de dochter van één van onze collega's en ze is ontzettend benieuwd naar wat Buha allemaal doet in Doetinchem en Oude IJsselstreek. Vorige week ging ze op pad met Rudi, onze coördinator Gladheidsbestrijding!

  Lees meer
 • Plastic verpakkingen scheiden is en blijft belangrijk!

  (22-09-2017)

  De afgelopen week was het scheiden van plastic afval in het nieuws. Je zou door deze berichten kunnen denken dat het scheiden van plastic verpakkingen helemaal geen zin heeft. Toch laten de resultaten in Gemeente Doetinchem zien dat het wel degelijk zin heeft! Sinds we in Doetinchem 2016 de containers met oranje deksels hebben ingevoerd, gaat het scheiden van plastic verpakkingen veel beter als daarvoor. Daar draag jij aan bij! Door goed te scheiden kunnen we plastic recyclen en er nieuwe grondstoffen van maken. Zo wordt er ook CO2 bespaard. We hebben door betere scheiding ook minder restafval hoeven verbranden. En dat is ook goed voor het milieu!  We roepen je dan ook op om door te gaan met het scheiden van plastic verpakkingsafval, blik en drinkpakken.

  Lees meer
 • Aantasting door Kastanjemineermot

  (19-09-2017)
  Schade Kastanjemineermot

  Het is net of de herfst al begonnen is, de bladeren van de Paardekastanje zijn bruin en vallen vroegtijdig op de grond. Dit komt door de Kastanjemineermot. Dat gebeurt al een aantal jaren maar de aantasting is dit jaar extreem.

  Lees meer
 • Samenwerking Graafschap College en Buha voor gastvrije binnenstad

  (12-09-2017)
  Toezichthouder en leerling Graafschap College in de binnenstad

  Wellicht heb je ze in de binnenstad al gezien: Sinds september lopen een toezichthouder van Buha en een Graafschap College-leerling van de opleiding Handhaving Toezicht en Veiligheid als duo door het centrum van Doetinchem. Met hun aanwezigheid dragen zij bij aan een veiliger gevoel in de binnenstad, maar de focus ligt vooral op gastvrijheid.

  Lees meer
 • Zwerfafvalbrigades pakken afval in Doetinchem aan!

  (06-09-2017)
  Zwerfafvalbridage Natuurpark Overstegen

  Afgelopen vrijdag zijn op twee plaatsen in de gemeente Doetinchem Zwerfafvalbrigades van start gegaan. Wethouder Frans Langeveld gaf daarvoor eerst het startschot voor de Zwerfafvalbrigade in De Huet en een uur later in Natuurpark Overstegen. De Zwerfafvalbrigades zijn tot stand gekomen door samenwerking tussen Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Buha (gemeente Doetinchem).

  Lees meer