Nieuws

 • Brengpunt: géén elektrische apparaten of huisraad

  (23-03-2020)

  In verband met de voorlopige sluiting van Kringloopgroep Aktief en de beperkte opslagmogelijkheden bij Buha nemen we géén elektrische apparaten of huisraad aan op het Brengpunt. 

  Lees meer
 • Brengpunt open: neem je kinderen niet mee

  (18-03-2020)

  Onze brengpunten in Doetinchem en Gaanderen zijn vooralsnog volgens de gebruikelijke openingstijden open. Om de adviezen van de regering in de strijd tegen het Coronavirus zo goed mogelijk op te volgen, zijn de regels met betrekking tot een bezoek aan onze brengpunten aangescherpt:

  Lees meer
 • Maatregelen i.v.m. coronavirus

  (16-03-2020)
  Afbeelding coronavirus

  De Rijksoverheid heeft aanvullende maatregelen getroffen tegen de verspreiding van het Corona-virus (COVID-19) in Nederland. Uiteraard volgen ook wij de dringende adviezen en richtlijnen die het RIVM heeft gegeven.

  Lees meer
 • Rioolinspectie in Oosseld, Vijverberg-Zuid en op industrieterrein Verheuslweide-Zuid

  (10-02-2020)
  Bron foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

  In de periode van 10 februari tot en met 1 mei wordt het gemeentelijke rioolstelsel in Oosseld, Vijverberg-Zuid en op industrieterrein Verheuslweide-Zuid gereinigd en geïnspecteerd. Dit wordt gedaan om te kijken of het rioolstelsel naar behoren functioneert. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Remondis Rioolservice.

  Lees meer
 • Natuurbegraafplaats Slangenburg wordt uitgebreid en krijgt een nieuw ceremoniepaviljoen

  (03-12-2019)

  Buha ziet dat de interesse in de Doetinchemse natuurbegraafplaats sinds de start in 2013 sterk is toegenomen. Daarom is in samenspraak met de gemeente Doetinchem bekeken of het mogelijk is om de huidige natuurbegraafplaats uit te breiden en er een ceremoniepaviljoen te realiseren.

  Lees meer
 • Rechthebbenden van graven op Doetinchemse begraafplaatsen gezocht

  (04-04-2019)

  Van een aantal graven op de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Doetinchem zijn de grafrechten verlopen. Het gaat om graven op de begraafplaatsen Loolaan, Slangenburg en Kommendijk. In sommige gevallen is het lastig om contact krijgen met rechthebbenden om te overleggen over hun graf. Bijvoorbeeld omdat de gegevens zijn verouderd. Daarom worden deze graven door Buha openbaar gepubliceerd zodat nabestaanden de kans krijgen om rechthebbende te worden of blijven. Zij kunnen de rechten opnieuw vastleggen voor 10 of 20 jaar.

  Lees meer
 • Druk je GFT afval niet te vast in de container

  (02-05-2018)

  We komen helaas wel eens GFT containers tegen waarin het afval zo vastgedrukt zit, dat we ze niet kunnen legen. Hier kunnen we niet voor terugkomen, dus druk het GFT afval daarom niet te vast in de container.

  Lees meer
 • VLOG | Op pad met Juul | #1 Gladheidsbestrijding

  (05-03-2018)
  Code rood

  Maak kennis met Juul! Juul is de dochter van één van onze collega's en ze is ontzettend benieuwd naar wat Buha allemaal doet in Doetinchem en Oude IJsselstreek. Vorige week ging ze op pad met Rudi, onze coördinator Gladheidsbestrijding!

  Lees meer