Buha start in samenwerking met BuitenLokaal met het aanbieden van een uitdagende en leerzame escaperoom in de groepen zeven en acht van basisscholen in de gemeente Doetinchem. De ‘Escaperoom Plastic Soup’ is ontwikkeld binnen het Netwerk van Gelderse centra Natuur- en Milieu Educatie.

In dit spannende spel met fysieke puzzels en digitale games volgen leerlingen de route van (plastic) zwerfafval vanaf het ontstaan tot in de oceaan. Onderweg werken ze aan uitdagende opdrachten over afvalscheiding, geografie van rivieren en het dierenleven in de zee. Ook ontmoeten zij helden die strijden tegen de plasticsoep die in de oceaan drijft. Aan het einde van het spel is de puzzel opgelost en worden de leerlingen zelf de helden die strijden tegen de plasticsoep.

Eind oktober wordt de escaperoom op de eerste basisscholen in Doetinchem gespeeld. Het spel wordt gespeeld met één klas, in het eigen klaslokaal en onder begeleiding van een gastdocent. Wilt u meer informatie over de escaperoom? Dan kunt u contact opnemen door te mailen naar communicatie@buha.nl.