Werkzaamheden aan de Liemersweg

Van begin september tot en met eind oktober 2019 worden er reconstructiewerkzaamheden uitgevoerd aan de Liemersweg in Doetinchem. De uitvoering vindt gefaseerd plaats tussen het kruispunt Liemersweg - Europaweg en de bebouwde komgrens.

Eerder klaar dan gepland

In eerdere communicatie via deze pagina en in het Doetinchems Vizier was te lezen dat de reconstructie tot eind november zou duren. Nu de aannemer NTP B.V. eenmaal aan het werk is, blijkt dat deze werkzaamheden anders ingericht kunnen worden. Daardoor zijn de werkzaamheden naar verwachting vier weken eerder klaar: namelijk eind oktober in plaats van eind november.

Slijtage

De wegen in Doetinchem worden dagelijks door velen gebruikt. Dit zorgt voor slijtage van de weg waardoor het nodig is om wegonderhoud te plegen. De Liemersweg wordt voorzien van nieuwe asfaltverharding (inclusief fundering).

Fases

Het werk is opgedeeld in vier fases:

Fase A (afgerond op 20 september 2019)

Kruising Liemersweg / Europaweg tot en met Sportpark Zuid (Sportweg)

2 tot en met 22 september (week 36 tot en met week 38)

De afslag Liemersweg / Europaweg is in deze fase afgesloten en Sportpark Zuid (Sportweg) is bereikbaar via de Energieweg en de Liemersweg. De wijk is in fase A bereikbaar via de Plattenburgstraat.

Fase B

Sportpark Zuid (Sportweg) - kruising Plattenburgstraat / Energieweg en kruising Plattenburgstraat / Energieweg - Rotonde Liemersweg / Edisonstraat / Plattenburgstraat

23 september tot en met 25 oktober (week 39 tot en met week 43)

De kruising Plattenburgstraat / Energieweg is in deze fase niet afgesloten. De wijk is in fase B bereikbaar via de rotonde Liemersweg / Edisonstraat / Plattenburgstraat en de kruising Energieweg / Plattenburgstraat.

Fase C

Kruising Plattenburgstraat / Energieweg

14 tot en met 25 oktober (week 41 tot en met week 42) 

De wijk is in fase C bereikbaar via de rotonde Liemersweg / Edisonstraat / Plattenburgstraat

Fase D

Rotonde Liemersweg - Edisonstraat - Plattenburgstraat tot aan de bebouwde komgrens

30 september tot en met 13 oktober (week 40 tot en met week 41)

Het industrieterrein is in fase D bereikbaar via de bypass langs de rotonde en via de Energieweg. De wijk is in deze fase bereikbaar via de kruising Energieweg / Plattenburgstraat.

Aan de fietspaden langs de Liemersweg vinden in alle vier de fases geen werkzaamheden plaats.

Bereikbaarheid

Omleidingen bestemmingsverkeer

De reconstructie is opgedeeld in vier fases (A tot en met D). Per fase zal het bestemmingsverkeer worden omgeleid. Op deze pagina (www.buha.nl/liemersweg) wordt afhankelijk van de planning gepubliceerd wanneer de fases starten en worden afgerond.  

A18

Komende uit de richting Didam wordt het verkeer naar Doetinchem doorgestuurd via de Europaweg (N316).

A18

Komende uit de richting Varsseveld wordt het verkeer richting Wehl en industrieterrein de Huet doorgestuurd via Weemstraat (N815).

N813 (Liemersweg)

Komende vanaf Didam in de richting Doetinchem wordt het verkeer naar Doetinchem doorgestuurd via de Weemstraat (N815) Autosnelweg (A18) en Europaweg (N316).

N316 (Europaweg)

Komende vanaf Doetinchem in de richting Wehl wordt het verkeer naar Wehl/Didam doorgestuurd via de Europaweg (N316) via de autosnelweg (A18) en Wheemstraat(N815).

N317 (Keppelseweg)

Komende vanaf Laag-Keppel in de richting Zeddam wordt het verkeer naar Zeddam doorgestuurd via de Keppelseweg en daarna weg vervolgen via Europaweg (N316)

N317 (Europaweg)

Komende vanaf Zeddam in de richting Laag-Keppel wordt het verkeer naar Laag-Keppel doorgestuurd via de Europaweg (N316) en daarna weg vervolgen op de Keppelseweg

Omleidingstekeningen

Vragen?

Heb je vragen over het project, bijvoorbeeld over de planning en/of bereikbaarheid? Dan kun je contact opnemen met Martijn van den Berg via het e-mailadres m.vandenberg@ntp.nl of het telefoonnummer 06 124 58 126.