Nieuwjaarsvegen

3 januari: inleveren vuurwerkafval

Op vrijdag 3 januari 2020 kun je bij verschillende inleverpunten in de gemeente Doetinchem vuurwerkafval inleveren. Daarmee help je om de straat schoon te houden, verdien je een leuk extraatje en maak je kans op één van de 50 bioscoopbonnen!

Vuurwerkafval

Jaarlijks belandt er enorm veel vuurwerkafval op straat. Deze vuurwerkresten zijn schadelijk voor het milieu en gevaarlijk voor kinderen. Daarom is het belangrijk dat we ze samen opruimen. Door op te ruimen zorgen we voor een schone en veilige omgeving en een goede sfeer in de buurt.

Nieuwjaarsvegen

Op 1 januari om 12.00 uur ‘s middags gaan we in de gemeente Doetinchem Nieuwjaarsvegen. Gezellig met je buren, of met familie en vrienden die na je oudejaarsfeestje zijn blijven plakken. Want vele handen maken licht werk. En dat is wel zo prettig, zo kort na het feestgedruis. Het vuurwerkafval dat wij inzamelen gaat bij het restafval en wordt middels verbranding omgezet in duurzame energie.

Opruimtips:

  • maak het vuurwerkafval nat voordat je het gaat opruimen;
  • gebruik werkhandschoenen, een bezem en een (sneeuw)schep;
  • bewaar zakken met ingezamelde vuurwerkresten buiten;
  • steek nooit blindgangers en beschadigd vuurwerk opnieuw af;
  • Heb je het vermoeden dat je illegaal vuurwerk ziet liggen dat niet is afgegaan? Bel dan de Politie op 0900 – 8844. Raak dit vuurwerk niet aan, maak het niet nat en blijf uit de buurt;
     

Voor het verzamelen van het vuurwerkafval kun je onze vuurwerkzakken gebruiken. Deze zijn op meerdere plekken te krijgen: het stadhuis, Buha (Havenstraat 80), winkels waar vuurwerk verkocht wordt en wijk- en buurtcentra. Je mag natuurlijk ook je eigen vuilniszakken gebruiken.

Inleveren

Meedoen met Nieuwjaarsvegen is niet alleen een heel goed voornemen voor 2019, je kunt er ook nog eens een leuk extraatje mee verdienen én mooie prijzen mee winnen. Op vrijdag 3 januari kun je de gevulde vuurwerkzakken afgeven bij de inleverpunten die verderop in dit artikel vermeld zijn. Voor elke volle zak vuurwerkafval (60 liter) ontvang je €1,- en een lootje waarmee kans maakt op één van de 50 bioscoopbonnen die we verloten.

Locatie Tijdstip
Buha brengpunt, Doetinchem 8.30 - 17.00 uur
Veemarktterrein, Doetinchem 13.00 - 15.00 uur
Winkelcentrum Oosseld, Doetinchem 13.00 - 15.00 uur
Winkelcentrum De Bongerd, Doetinchem 13.00 - 15.00 uur
Zwembad Rozengaarde, Doetinchem 10.00 - 12.00 uur
Raadhuisplein, Wehl 9.30 - 11.30 uur
Sporthal De Pol, Gaanderen 10.00 - 12.00 uur

Loterij

Bij inlevering van elke kerstboom of zak vuurwerkafval ontvang je een lootje waarmee je kans maakt op één van de 50 bioscoopbonnen die we verloten. Vanaf dinsdag 14 januari kun je zien of je gewonnen hebt op www.buha.nl en op de Facebookpagina van Buha. Op woensdag 15 januari staat de uitslag op de gemeentepagina in huis-aan-huisblad Doetinchems Vizier.

Kinderafdeling van het Slingeland ziekenhuis

Je kunt je verdiende geld ook doneren aan de kinderafdeling van het Slingeland ziekenhuis. Bij alle inleverpunten komt een collectebus voor te staan. Buha verdubbelt het bedrag dat aan dit goede doel gegeven wordt.

Vragen?

Heb je nog vragen? Dan kun je bellen met ons Meldpunt op telefoonnummer (0314) 377 444 of een e-mailtje sturen naar meldpunt@buha.nl.